Siyasilerden 19 Mayıs kutlama mesajları

Otomobil

Moderator
6a0c045a5c71a7a8153d0581.jpg

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş:19 Mayıs 1919'da Samsun'da yakılan İstiklâl meşalesi, yalnızca bir kurtuluşun değil; yeniden doğan bir milletin tarihe ilan ettiği iradeydi. Gazi Mustafa Kemal önderliğinde başlayan yürüyüş, Anadolu'nun dört bir yanında “Ya İstiklal Ya Ölüm” sesleriyle yankılandı ve bu ses bizi Cumhuriyetimize taşıdı. Ecdadımızın büyük fedakârlıkla yazdığı bu tarihi, Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında daha güçlü ve müreffeh bir Türkiye'ye taşıyan gençlerimizdir. Bilimde, sanatta ve sporda, dünya sahnesinde öne çıkan başarılarıyla milletimizin geleceğini inşa eden gençlerimiz; istikbalimizin hem mimarı hem de en güvenilir teminatıdır. İnanıyoruz ki, millî birlik ve beraberlik ruhuyla omuz omuza yürüyen bir Türkiye, barış içinde büyüyen, huzur içinde üreten, vatandaşlarına müreffeh bir gelecek bırakan Türkiye'dir. Gençlerimizin her adımında yanlarında olmak, onların enerjisini ve azmini geleceğe taşımak en büyük sorumluluğumuzdur. Bu düşüncelerle 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutluyor; başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, kurtuluş mücadelemizin kahramanlarını minnetle anıyorum.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz:19 Mayıs, emperyalist saldırganlık karşısında milletimizin yeniden ayağa kalkma iradesinin, bağımsızlık ülküsünün ve ortak geleceğe duyduğu sarsılmaz inancın tarihsel adıdır. Gazi Mustafa Kemal’in 19 Mayıs 1919’da Samsun’da yaktığı bağımsızlık meşalesiyle milletimizin yazdığı kahramanlık destanı bugün bilim ve teknolojide, altyapıda, sağlıkta, kültür ve sanatta, eğitimde, üretimde, savunma sanayinde ve insanlık yararına ortaya koyduğumuz her atılımda en güçlü şekliyle yaşamaya devam etmektedir. Türkiye Yüzyılı en büyük gücünü tarihi mirasına ve medeniyet değerlerine sahiplenen, dünyaya açık, yenilikçi ve girişimci, milli duruş ile insani erdemleri buluşturan gençlerimizden almaktadır. Ülkemizin demokrasi ve kalkınma mücadelesinde, terörsüz Türkiye ve bölge hedeflerinde de en büyük dayanağımız şuurlu, azimli ve donanımlı gençlerimizdir. Temel amacımız; Millî Mücadele’yi veren kahramanlarımız gibi, bugün de ortak akıl ve hedefler etrafında kenetlenerek, güçlü bir toplumsal yapıyla ülkemizi ve milletimizi daha aydınlık bir geleceğe taşımaktır. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın dirayetli liderliğinde çalışmaya, üretmeye, gençlerimize emanet edeceğimiz Türkiye Cumhuriyeti’ni yükseltmeye devam edeceğiz. Bu vesileyle Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Silah Arkadaşları başta olmak üzere, bu toprakları bize vatan yapan tüm kahramanlarımızı rahmet ve minnetle anıyor, sevgili gençlerimiz başta olmak üzere aziz milletimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı yürekten kutluyorum.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli:Aziz milletimizin ve yarınlarımızın teminatı sevgili gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı yürekten kutluyor; başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Milli Mücadele'nin bütün kahramanlarını, vatan uğruna can veren şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, minnet ve hürmetle anıyorum.

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak:19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımız kutlu olsun. Cumhuriyetimizin bânisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, millî mücadelemizin tüm kahramanlarını saygı, rahmet ve minnetle yâd ediyorum. Türkiyenin Gücü Gençliği’yle ülkemizi daha güçlü ve müreffeh yarınlara taşıyacağız.

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi:İstiklal mücadelemizin ilk harcı, tam bağımsız ve güçlü Türkiye yolunun ilk adımı. 19 Mayıs 1919’da Samsun’da tutuşan o mukaddes meşale; bugün Türkiye Yüzyılı hedefleri doğrultusunda, milletimizin birlik ve beraberlik ruhuyla yolumuzu aydınlatmaya devam ediyor. Ecdadın canı pahasına bizlere emanet ettiği bu aziz vatanın huzuru, güvenliği ve bekası için; aynı inanç, aynı kararlılık ve aynı milli şuurla çalışmayı sürdürüyoruz. Gençlerimizin azmi, milletimizin duası ve devletimizin güçlü iradesiyle; Türkiye’yi her alanda daha güçlü yarınlara taşımaya devam edeceğiz. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımız kutlu olsun. Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm kahramanlarımızı rahmetle ve minnetle yad ediyorum.

Adalet Bakanı Akın Gürlek:Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkışıyla başlayan milli mücadelemiz, bağımsız ve egemen Türkiye Cumhuriyeti’ne uzanan kutlu yürüyüşümüzün ilk adımı ve tarihimizin en önemli dönüm noktalarından biri olmuştur. Yüzyıl önce yakılan o istiklal meşalesi, milletimizin azim ve kararlılığıyla emperyalist işgalleri püskürtmüş ve bağımsızlığımızın yolunu aydınlatmıştır. Bugün de hedefimiz; aklı hür, vicdanı hür TEKNOFEST kuşağımızla birlikte, tam bağımsız ve güçlü Türkiye idealini yarınlara taşımaktır. Bu anlamlı günde, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, İstiklal Harbimizin tüm kahramanlarını, aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Sevgili gençlerimizin ve aziz milletimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyorum. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan 'ın liderliğinde, büyük ve güçlü Türkiye yolculuğumuzu kararlılıkla sürdüreceğiz.

Aile ve Sosyal Hizmetler BakanıMahinur Özdemir Göktaş:19 Mayıs 1919'da Samsun'da yakılan bağımsızlık meşalesi, bugün Türkiye Yüzyılı vizyonuyla daha güçlü bir şekilde yanıyor. Bu asırlık emanetin sorumluluğunu gururla taşıyor, gençlerimizle birlikte geleceği inşa ediyoruz. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Kurtuluş Savaşımızın bütün kahramanlarını saygıyla anıyorum. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımız kutlu olsun.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı:19 Mayıs 1919'da yakılan bağımsızlık ateşi, bugün gençlerimizin gözlerindeki ışıkla Türkiye Yüzyılı’nı aydınlatıyor. Tarımdan sanayiye, eğitimden spora her alanda hedeflerimize gençlerimizden aldığımız ilhamla yürüyor; güçlü Türkiye’nin yarınlarını onlarla birlikte inşa ediyoruz. Millî Mücadelemizin 107. yılında, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm istiklâl kahramanlarımızı rahmet ve minnetle anıyorum. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımız kutlu olsun.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan:Geleceğin sahibi gençlerimizin bayramı. 19 Mayıs’ta İstiklal Mücadelemizi başlatan o adım, gençlerimizin eşsiz çabaları ve enerjileriyle bugün büyük bir atılıma dönüştü. Gençlerimizi tüm alanlarda en güçlü şekilde desteklemeye devam edeceğiz. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramımız kutlu olsun. Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygıyla anıyorum.

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu:19 Mayıs; milletimizin bağımsızlık iradesini ortaya koyduğu, umutla ve kararlılıkla geleceğe yürüdüğü tarihi bir başlangıçtır. 107 yıl önce yakılan o ilk kıvılcım, bugün gençlerimizin gözlerindeki umut ve azimle ülkemizin yarınlarını aydınlatmaya devam ediyor. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımızı kutluyor; Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, bu toprakları bize vatan kılan tüm kahramanlarımızı rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu:107 yıl önce Samsun’a çıkan irade, bugün milyonlarca gencimizin heyecanı, üretimi ve hayalleriyle güçlenerek yoluna devam ediyor. Biz de gençlerimizin hayallerine daha hızlı ulaşabildiği, Türkiye Yüzyılı’na yakışır bir gelecek inşa etmeyi kararlılıkla sürdürüyoruz. Türkiye’nin geleceği olan gençlerimize duyduğumuz bu güçlü inançla; 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı gönülden kutluyorum.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum:O günün gençleri İstiklal mücadelesini omuzladı, inancı büyüttü, Cumhuriyet yolunu açtı. Bugünün gençleri sahada, laboratuvarda, sahnede, bağımsız teknolojilerin, göklerdeki istikbalin peşinde. Gençlik varsa gelecek var; o gelecekte Türkiye Yüzyılı var. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’mız kutlu olsun.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar:Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, İstiklal Mücadelemizin tüm kahramanlarını rahmet ve minnetle yâd ediyor, yarınlarımızın umudu gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı yürekten tebrik ediyorum.Bir milletin geleceği gençlerinin hayalleriyle şekillenir. 19 Mayıs 1919'da yakılan bağımsızlık meşalesi bugün Türkiye'nin enerjisine güç oluyor. Çünkü biliyoruz enerjide güçlü Türkiye'nin en büyük kaynağı, üreten, düşünen, geliştiren gençleridir. Laboratuvarda, sahada, denizde, rüzgarda ve güneşte, Türkiye'nin enerjisine gençler yön veriyor. Milli enerji hamlemiz genç aklın, genç emeğin ve genç vizyonun omuzlarında yükseliyor. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Kurtuluş Savaşı'mızın bütün kahramanlarını saygıyla anıyor, ülkemizin aydınlık geleceği olan gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutluyoruz.

Kültür ve Turizm BakanıMehmet Nuri Ersoy:Milletimizin kaderine yeniden yön verdiği o ilk adım, 19 Mayıs 1919’da Samsun’da yalnızca bir mücadeleyi değil; ortak bir inancı, kararlılığı ve bağımsızlık mücadelesini de ayağa kaldırdı. Aradan geçen yıllara rağmen aynı ruh; üreten, düşünen, araştıran, teknolojiden sanata her alanda ülkesine değer katmak için emek veren gençlerimizin azminde yaşamaya devam ediyor. Bugün, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde Türkiye Yüzyılı hedeflerimiz doğrultusunda yükselen güçlü vizyonumuzun da en büyük teminatı yine gençlerimizdir. Milletimizin istiklal yürüyüşünü Samsun’dan başlatan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve bağımsızlık mücadelemizin tüm kahramanlarını rahmet, minnet ve saygıyla anıyor; 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımızı kutluyorum.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat:19 Mayıs 1919; aziz milletimizin esareti reddederek istiklal ve istikbal uğruna ayağa kalktığı, imanla, cesaretle ve fedakârlıkla yazılmış kutlu bir dirilişin başlangıcıdır. Samsun’da yakılan bağımsızlık meşalesi; Çanakkale’de, Sakarya’da, Dumlupınar’da canlarını bu vatan uğruna feda eden aziz şehitlerimizin ve kahraman gazilerimizin emanetidir. Milletimiz o gün büyük bir inançla istiklal mücadelesi vermiş; bugün ise aynı ruhla savunmadan teknolojiye, üretimden ihracata, ticaretten sanayiye kadar her alanda güçlü ve büyük Türkiye idealine yürümektedir. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde Türkiye Yüzyılı hedeflerimiz doğrultusunda; gençlerimizin azmi, milletimizin duası ve devletimizin kararlı iradesiyle ülkemizi her alanda daha ileri taşımaya devam ediyoruz. Bu vesileyle; başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Kurtuluş Savaşımızın bütün kahramanlarını, aziz şehitlerimizi ve fedakâr gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla yâd ediyor; geleceğimizin teminatı sevgili gençlerimizin ve aziz milletimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı en kalbi duygularımla tebrik ediyorum.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel:Cumhuriyet ateşi sönmez. O ateş, gençlerin yüreğinde büyür, hayallerinde harlanır, bu toprağın bağrında yeniden parlar. Bir kıvılcım olarak yola çıkanlar, gür alevler olarak yine dönecekler. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'mız kutlu olsun.

DSP Genel Başkanı Önder Aksakal:Emperyalist işgalden kurtuluşun ilk adımı Samsun’da atılmıştı. Onbin yıllık kadim toprakların yeniden vatan yapılması ve bugüne kadar vatan kalması yolunda yüzbinlerce şehit bu toprakların koynunda yatıyor.
Ulusal kurtuluş savaşını veren o günkü ruh bugün de asil Türk milletinin yüreğinde yaşamaya devam ediyor ve ilelebet yaşayacaktır. 107 yıl önceki hayallerinden vazgeçmeyen küresel emperyalizmin siyonist ve evanjelist tetikçileri çok iyi bilmelidir ki Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde olan yurtsever Türk Gençliği Tam Bağımsız Türkiye idealini mutlaka gerçekleştirecektir.
19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramını yürekten kutluyorum.

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici:Bugün, milletimizin kaderini değiştiren büyük bir yürüyüşün başlangıç günü olan 19 Mayıs’ın gururunu ve heyecanını hep birlikte yaşıyoruz. 19 Mayıs 1919; yalnızca bir tarih değil, Türk milletin yeniden şahlanışıdır.
Esarete boyun eğmeyen bir iradenin, umutsuzluğu reddeden bir inancın ve bağımsız yaşama kararlılığının adıdır. Gazi Mustafa Kemal Paşa’nın Samsun’da yaktığı istiklal meşalesi; kısa zamanda Anadolu’nun dört bir yanını aydınlatmış, milletimizin hürriyet aşkını bütün dünyaya göstermiştir. Çünkü Türk milleti, tarih boyunca hiçbir zaman teslim olmamış; en zor zamanlarda dahi küllerinden yeniden doğmayı başarmış büyük bir millettir. Bugün de aynı ruhu yaşatacak olan sizlersiniz sevgili gençler. Sizler yalnızca Türkiye’nin geleceği değil, aynı zamanda bugünkü gücü, umudu ve teminatısınız.
Büyük Türkiye’yi inşa edecek olan; sizin inancınız, çalışkanlığınız, ahlakınız ve cesaretinizdir. Onun için sizlere güveniyoruz.
Hem de yürekten güveniyoruz. Sizler de hiçbir zaman umudunuzu kaybetmeyin.
Kimsenin sizlere karamsarlık aşılamasına izin vermeyin.
Çünkü bu milletin mayasında yılgınlık değil; mücadele, sabır ve yeniden ayağa kalkma iradesi vardır.
Elbette gençlerimizin sorunlarını biliyoruz.
Ekonomik sıkıntıları da biliyoruz, gelecek kaygısını da biliyoruz, işsizlik problemini de yakından görüyoruz. Bizlere düşen görev; gençlerimizin önündeki engelleri kaldırmak, onların hayallerini büyütmek ve güçlü bir gelecek kurmalarına destek olmaktır. Biz, üreten bir gençlik istiyoruz.
Araştıran, düşünen ve geliştiren bir gençlik istiyoruz.
Kendi tarihini bilen, kendi kültür değerlerine güvenen, dünyayı takip ederken özünden kopmayan bir gençlik istiyoruz.
Çünkü büyük milletler, güçlü gençliklerle yükselir. Kıymetli genç kardeşlerim, Bu vatan sizindir.
Bu bayrak sizindir.
Bu büyük tarih sizindir. 19 Mayıs’ın emaneti sizlerin omuzlarındadır. İnanıyorum ki Türk gençliği; sahip olduğu iman, vicdan, çalışkanlık ve yüksek karakterle Türkiye’yi daha güçlü, daha adil ve daha huzurlu yarınlara taşıyacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle; başta Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Millî Mücadele’nin bütün kahramanlarını rahmet, minnet ve şükranla anıyor; aziz milletimizin ve sevgili gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı en kalbi duygularımla kutluyorum.

19 Mayıs 1919’da destanın ilk adımı atıldı: Türk askerine selam durarak gittiler
Geleceği inşa eden 19 Mayıs gençliği

Geri