Yasam
Moderator
Avustralyalı şarkıcı Kylie Minogue, 2021 yılında ikinci kez kansere yakalandığını ancak bunu gizli tuttuğunu itiraf etti. Minogue, yaşadıklarını ilk kez anlattı.
Grammy ödüllü Avustralyalı şarkıcı Kylie Minogue, 2005 yılında henüz 36 yaşındayken meme kanserine yakalanmıştı. Ameliyat olan ve 8 ay boyunca kemoterapi gören ünlü isim, 2006'da tedavisinin başarılı olduğunu ve hastalığı yendiğini açıklamıştı.
O dönem hastalığı sebebiyle birçok konserini iptal eden Kylie Minogue, Glastonbury Festivali'nde ana sahnede düzenleyeceği konserden de vazgeçmek zorunda kalmıştı. Seneler sonra bu durumla ilgili "2005'te festivalde ana sahnede konser vermem gerekiyordu fakat meme kanseri teşhisim kondu, bambaşka bir dünyadaydım" açıklamasını yapan ünlü isim, son itirafıyla hayranlarını şaşırttı.
HASTALIĞINI AÇIKLAMAYI TERCİH ETMEDİ
57 yaşındaki Kylie Minogue, 2021 yılının başlarında kendisine ikinci kez kanser teşhisi konulduğunu açıkladı. “Kylie” adlı belgeselinde herkesten gizlediği ve ikinci kez savaştığı kanserle alakalı konuşan ünlü isim, “İkinci kanser teşhisim 2021'in başlarındaydı. Bunu kendime saklayabildim... İlk seferki gibi değil” dedi.
Rutin kontrolleri sırasında teşhis edilen ikinci meme kanseri hakkında hayranlarına bilgi vermek için doğru zamanı bulmaya çalıştığını ancak bunu yapmakta zorlandığını itiraf etti. Ünlü şarkıcı sonrasında da bu hastalıkla ilgili sessiz kalmayı tercih ettiğini ifade etti.
"EVDEN ÇIKMAK BİLE İSTEMİYORDUM"
2023'te piyasaya sürülen ve büyük beğeni toplayan Padam Padam adlı şarkısının başarısından sonra bile hastalığını kamuoyuna duyurmak için doğru zamanı bulmakta zorlandığını söyledi.
“Bunu dünyaya anlatmak zorunda hissetmiyorum kendimi, aslında o zamanlar anlatamıyordum da çünkü adeta bir kabuk gibiydim" diyen ünlü şarkıcı, o günleri şöyle anlattı:
“Bir noktada evden çıkmak bile istemiyordum. Padam Padam bana birçok kapı açtı ama içten içe kanserin hayatımdaki geçici bir olay olmadığını biliyordum. Ve gerçekten de olanları anlatmak ve bu durumu geride bırakmak istiyordum. Röportajlara katıldım ve her fırsatta 'şimdi tam zamanı' diye düşündüm ama kendime sakladım.”
Hastalığını paylaşmamayı tercih ettiğini ifade eden ünlü şarkıcı, "Bu belgeseli yapmak, hayatımın birçok önemli anına geri dönüp bakmamı sağladı ve bu da onlardan biriydi" ifadelerini kullandı.
"YİNE ATLATTIM, HER ŞEY YOLUNDA"
2023 yılında çıkardığı Tension albümündeki Story adlı şarkısının hayatının o dönemine atıfta bulunduğunu da açıklayan Kylie Minogue, şarkı sözlerinde "Kendime sakladığım bir sırrım vardı... Yeni bir sayfa aç, bebeğim, sahneye çık" gibi ifadelerin yer aldığını söyledi.
Erken teşhisin önemli olduğunu bugün sağlıklı olduğumu söyleyebildiğim için çok minnettarım" diyen Minogue, “Şükürler olsun ki, yine atlattım. Ve her şey yolunda. Kim bilir gelecekte neler olacak, ama pop müzik beni besliyor... müziğe olan tutkum her zamankinden daha büyük” ifadelerini kullandı.